maandag, september 25, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKoninklijke HFC - Quick Boys wordt ook de strijd tussen de broers...

Koninklijke HFC – Quick Boys wordt ook de strijd tussen de broers Lewis

Treffen Franklin Lewis van Koninklijke HFC en zijn broer Fernando van Quick Boys elkaar zaterdag alleen op het wedstrijdformulier of ook binnen de lijnen? Dat is de vraag die het duo bezig houdt. Fernando is basisspeler bij Quick Boys en komt zeker in actie, Franklin komt dit seizoen bij HFC voornamelijk als invaller binnen de lijnen.

Intuïtie
De waakvlam van de hoop brandt in Schalkwijk, een wijk in Haarlem-Zuid waar tegenwoordig de nieuwbouwprojecten uit de grond worden gestampt. Hier groeiden de vijf broers Lewis op. De meesten door moeder natuur gezegend met snelheid, intuïtie en scorend vermogen.

Dromen
Franklin Lewis komt niet uit een standaard HFC-gezin. Duizenden dromen geleden voetbalde hij dagelijks op een minipleintje aan de Frankrijklaan. Met de bal als zijn vaste metgezel. Struiken dienden als doel, de speeltoestellen waren geen extra hindernis maar een uitdaging. Franklin voetbalde altijd door. En moest opboksen tegen oudere spelers. Tegen zijn broer Fernando die later prof was bij AZ en Willem II en tegen Frencel. Die  speelde zes jaar in de jeugd van Ajax en is sinds kort weer in genade aangenomen bij hoofdklasser RKVV Velsen. Afgelopen weekend viel de spits in de uitwedstrijd bij SJC in.

Ajacieden
Maar ook Lesly de Sa en Terrel Ondaan speelden op het plein. Die waren zes jaar ouder. En als jezelf 10 jaar bent, dan is dat leeftijdsverschil veel.

Acties
Dribbelen was en is zijn kwaliteit. Drie a vier man passeren in een actie. Buiten het veld is Lewis al op jonge leeftijd volwassen geworden. Op zijn zevende werd Lewis gescout door Ajax en werd zijn droom werkelijkheid. Spelen op De Toekomst. Ajax was met een scout uitgerukt naar DCO om ook Mounir Mounji te scouten.

Hij speelde samen met Justin Kluivert, die nu  in de Franse zon bij Nice voetbalt. Franklin Lewis heeft qua spel wel wat weg van Kluivert. Later kwam hij nog uit voor de jeugd van AZ.

HFC
Helaas voor hem acteert HFC met twee spitsen en kiest trainer Tamerus voor Roy Castien en Sietse Brandsma. Maar de Topscorer van de Tweede Divisie kampt met een blessure waardoor Lewis naast Mehmet Mehmet Yüksel een kans hoopt te maken voorin.

Spits
Fernando begon dit seizoen achterin bij Quick Boys maar acteert de laatste duels in de voorhoede. Tegen Excelsior Maassluis was hij eenzame spits maar na de komst van ex-prof Darren Maatsen opteerde zijn trainer tegen Noordwijk voor 4-3-3 en was Fernando rechtsbuiten. Maatsen, die ook rechtsbenig is, was linksbuiten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD