zaterdag, maart 6, 2021
Home Competities Tweede Divisie Koninklijke HFC loopt zich stuk op AFC-doelman Zonneveld

Koninklijke HFC loopt zich stuk op AFC-doelman Zonneveld

AFC heeft de kans nagelaten om uit te lopen op IJsselmeervogels. Op sportpark Goed Genoeg eindigde de Amsterdams-Haarlemse streekderby tegen Koninklijke HFC zonder doelpunten, waar HFC het meeste aanspraak mocht maken op een eventuele zege.

- Advertentie -

Wetende dat IJsselmeervogels zaterdag tegen Excelsior Maassluis niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel, had AFC een ideale gelegenheid om de marge op de achtervolgers te verruimen. In Koninklijke HFC trof het echter bepaald geen eenvoudige horde om te nemen. Niet alleen zijn de Haarlemmers dit seizoen de revelatie van de competitie, bovendien werd de heenwedstrijd ook gewonnen door de ploeg van coach Gertjan Tamerus.

Na een beginfase waarin Koninklijke HFC wat sterker was, kreeg AFC-spits Raily Ignacio na ruim twintig minuten de eerste grote kans, maar zijn inzet ging naast. Kort daarna passeerde Thomas van den Houten bijna zijn eigen doelman, maar de bal verdween gelukkig voor de AFC‘er naast. Voor rust waren Khalid Tadmine en Wessel Boer dichtbij de openingstreffer, maar doelman Patrick Zonneveld had een uitstekende reflex in huis.

Na rust zette het spelbeeld zich voort waarbij HFC de bovenliggende ploeg was en meerdere grote kansen kreeg. Doelman Zonneveld ontpopte zich echter tot absolute uitblinker bij AFC. Zodoende eindigde het duel zonder treffers: 0-0.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES