dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCKoninklijke HFC krijgt week voor topper tegen Jong Sparta klop van Jong...

Koninklijke HFC krijgt week voor topper tegen Jong Sparta klop van Jong AZ

HFC maakt zich op voor drie wedstrijden tegen topclubs in de Tweede Divisie. Trainer Tamerus doet dat ook door veel oefenduels te spelen. Maandag verloor HFC op het AFAS Trainingscomplex met 4-1 van de talenten uit Alkmaar.

Jong AZ

Voor Déron Payne was het een weerzien het verleden. De 19-jarige stond wederom opgesteld bij HFC als rechterwingback en speelde enkele jaren in de jeugd van AZ.

HFC startte met Michaelis op doel, en naast Payne speelden Wessel Boer, Danny Hols, linksbener Oscar Wilffert en Vincent Volkert. Jacob Noordmans mocht na zijn lange blessureperiode in de basis starten. Koen Tros en Jordy Hilterman complementeerden de middenlinie.

Hilterman is multifunctioneel en acteerde op de plek van Jim Hulleman. Voorin koos Tamerus in de startopstelling voor Roy Castien en Franklin Lewis. Ook Lewis was duizenden dromen geleden een ruwe diamant in de jeugdopleiding van de Alkmaarders.

Lewis

Dribbelen was en is zijn kwaliteit. Drie a vier man passeren in een actie. Buiten het veld is Lewis al op jonge leeftijd volwassen geworden. Op zijn zevende werd Lewis gescout door Ajax en werd zijn droom werkelijkheid. Spelen op De Toekomst. Ajax was met een scout uitgerukt naar DCO om ook Mounir Mounji te scouten.

Hij speelde samen met Justin Kluivert, die nu  in de Franse zon bij Nice voetbalt. Franklin Lewis heeft qua spel wel wat weg van Kluivert. Later kwam hij nog uit voor de jeugd van AZ.

HFC

Helaas voor hem acteert HFC met twee spitsen en kiest trainer Tamerus normaliter voor Roy Castien en Sietse Brandsma. In Alkmaar mocht Lewis als een van de twee voorwaartsen starten.

HFC had weinig in de melk te brokkelen. AZ schoot voor de rust al drie maal raak.

Mexx Meerdink,  Soulyman Allouch en Bram Franken waren de schutters.Net als afgelopen weekend was Jordy Hilterman weer trefzeker voor de Haarlemmers. Zico Buurmeester schoot uit een vrije trap de 4-1 binnen.

Zondag treft HFC de nummer twee op de ranglijst Jong Sparta. Beide ploegen speelden ook in de voorbereiding op Het Kasteel tegen elkaar. Het duel eindigde toen in 1-1.

Foto Pim Hols

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD