Volg ons
carlos-opoku-koninklijke-hfc-vitesse

Tweede Divisie

Koninklijke HFC deelt AFC de volgende tik toe

Koninklijke HFC deelt AFC de volgende tik toe

Koninklijke HFC heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie door AFC met 2-0 te verslaan. Daardoor schuift de Haarlemse ploeg op van de veertiende naar de twaalfde plaats en heeft nu weer een marge van drie punten op de nacompetitieplaatsen. AFC heeft nu nog altijd niet gewonnen in 2017 en door de vijfde nederlaag op rij is de marge nog maar zes punten op plaats vijftien.

Opvallende basisklant

Bij AFC zijn de zorgen inmiddels zo groot dat Ton du Chatinier heeft gepuzzeld om zijn elftal te formeren. Het zorgde ervoor dat Mark van den Boogaart zeer verrassend mee deed. De voormalig profspeler kwam vorig seizoen uit voor AFC, nadat hij eerder in de Topklasse speelde voor Barendrecht en Rijnsburgse Boys. Hij hield het ruim een uur vol voor Du Chatinier besloot om Matthijs Jesse te brengen. Dat was ook nodig om de achterstand nog goed te maken.

Twee keer uit spelhervatting

Uit een vrije trap van Gertjan Tamerus kopte Koen Beeren raak, waarop HFC kans op kans kreeg om de partij te beslissen. Dat gebeurde niet en zo ontstond er toch nog een spannende slotfase. Een corner van Jeffrey Sam Sin sloeg Carlos Opoku nog maar eens toe voor de 2-0. Het was voor de verdediger alweer zijn elfde doelpunt van het seizoen en de eerste van het kalenderjaar.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie