maandag, augustus 15, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagKoning Pluvius maakt de dienst uit in Utrecht

Koning Pluvius maakt de dienst uit in Utrecht

Toen scheidsrechter Stijn van Zuilichem rond 12.45 uur met zijn assistenten Menno Winckens en Dyon Reinshagen het Utrechtse Sportpark Voordorp betrad om deze zondagmiddag als arbitraal trio te gaan fungeren tijdens de seizoensopener Hercules-Unitas, was er nog geen vuiltje aan de lucht.

Toen een klein half uurtje later Koning Pluvius het op zijn heupen kreeg en Utrecht verraste op een geweldige regenbui van ruim een kwartier keken de gezichten na een korte inspectie van het drietal al iets bedrukter.

De voetballers die al bezig waren aan hun warming-up vermoedden nog niet veel, maar bij terugkomst in de kleedkamer zag Stijn van Zuilichem het al somber in.
,,Het ziet er niet goed uit; er zal nog aardig geprikt moeten worden wil de wedstrijd
doorgang kunnen vinden. En buienradar voorspelt om half twee ook nog eens een flinke bui dus al met al weinig hoop op doorgaan. We zullen de wedstrijd eerst maar eens een half uur uitstellen”.

Maar ook dat bracht geen redding. De prikkers hadden de moed ook al
opgegeven en toen inderdaad de ‘half twee bui’ was neergeplensd en het trio opnieuw ging keuren was het snel bekeken. Van Zuilichem: “Afgekeurd; het is onverantwoordelijk om op dit veld te spelen. Met name aan de zijkanten staat te veel water dus helaas; iedereen onverrichter zake huiswaarts”.

Ondertussen stond Unitas-trainer Michel van Oostrum erbij en keek er naar.
,,Ik kan er ook niets aan veranderen. Lullig maar het is nu eenmaal zo”, sprak de kersverse Gorinchemse oefenmeester die zo graag zijn debuut had gemaakt als trainer in de Derde Divisie.

Hoe lang is het geleden dat je hebt meegemaakt dat er een wedstrijd is afgelast Michel? Na lang denken kwam dan toch het antwoord. ,,Ik denk dat we dan toch wel terug moeten gaan naar de periode waarin ik zelf nog actief was als speler en dat is dus lang geleden”.

Overigens was spelen op het tweede veld(een kunstgrasveld) geen optie. Blijkbaar moet de thuisclub dat vroegtijdig aanvragen bij de KNVB en dat was niet gedaan, maar wie rekent er nu ook op een afgelasting in augustus. Niemand toch?

En zo keerde Unitas onverrichter zake terug naar Gorinchem en moet het tot komende zondag wachten wil de kompetitie geopend worden met het thuistreffen tegen Quick. Hercules gaat naar Naaldwijk, waar men Westlandia ontmoet.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS