maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKon HFC zet Spakenburg voor schut; Rijnmondse zege Maassluis

Kon HFC zet Spakenburg voor schut; Rijnmondse zege Maassluis

Koninklijke HFC heeft zijn eerste overwinning in de Tweede Divisie te pakken en ook gelijk op een bijzondere wijze. Spakenburg werd namelijk volledig overlopen: 5-1. De Rijnmondse strijd tussen Excelsior Maassluis en Barendrecht werd beslist door een penalty.

Excelsior Maassluis – Barendrecht 1-0

In de Rijnmondse strijd kreeg Barendrecht de eerste kans. Een voorzet van Bas Mourits kon net niet worden afgerond. Een vrije trap van Kevin Vink ging het over, waarna Barendrecht opnieuw uithaalde via Joey Jongman en Danny Monster. Tegen de touwen belandde de bal echter niet. Jean-Paul van Leeuwen moest gestrekt op een inzet van Ramy Salem, maar een goal bleef nog altijd uit. Salem haalde nog een keer uit, voor Adair Veiga Lopes oog in oog met Marc van Splunter miste. In de tweede helft kwam Melvin Winterberg direct vrij voor het doel, zijn inzet ging naast. Het spel werd daarna steeds rommeliger en een penalty was nodig om een doelpunt op de borden te krijgen. Stephan Kruithof schoot feilloos raak voor 1-0. Invaller Dean van Ooijen had de partij gelijk kunnen beslissen, maar zijn kopbal werd gepareerd door Van Splunter. Een slotoffensief kwam er niet echt van voor Barendrecht, want Monster liep tegen zijn tweede gele prent aan.

Koninklijke HFC – Spakenburg 5-0

Na een overtreding en geel voor Matthijs Blijham krulde Gertjan Tamerus de vrije op de lat. Na een kwartier ging de bal zelfs op de stip. Theo Timmermans ging in de fout en op de bon. Carlos Opoku wist het buitenkansje om te zetten in 1-0. Het was het startschot voor een ontketend kwartier van HFC. Michael Timisela wist met een vlammend schot te scoren en een minuut later kreeg Kevin de Visser en vrije doortocht voor maar liefst 3-0. In de tweede helft leek Spakenburg terug te gaan knokken, maar na een uur ging het voor de Blauwen opnieuw mis. Geklungel in de defensief werd afgestraft door Jakob Noordmans. Ralph Dua liet zich daarna ook verschalken door Kevin Sterling en de aanvaller schoot in de verre hoek de 5-0 binnen. Ismo Vorstermans wist in de slotfase de eer nog te redden voor Spakenburg.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD