dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKon HFC-spits Sterling: "Hebben wat mondjes gesnoerd"

Kon HFC-spits Sterling: “Hebben wat mondjes gesnoerd”

Het stoorde de spelers en achterban van Koninklijke HFC dat hun club door veel buitenstaanders en journalisten tot potentiële degradatiekandidaat werd bestempeld, omdat de Haarlemmers te weinig kwaliteit zouden hebben. Zaterdag won de club haar eerste thuisduel op zaterdag ooit op indrukwekkende wijze van Spakenburg: 5-1. “We hebben wat mondjes gesnoerd”, lachte spits Kevin Sterling tegen TweedeDivisie.org.

Kunnen het elke club moeilijk maken

“Persoonlijk stoorde ik me wel een beetje aan wat ik las in de media, waarbij gezegd en geschreven werd dat we te weinig kwaliteit zouden hebben. Ik zeg je: wij kunnen het elke club moeilijk maken. Er zit zoveel rek in deze selectie en we zijn een echt team. Misschien zullen we uiteindelijk niet meedoen bij de eerste vijf dit seizoen, maar ik ben zeker niet verbaasd als we uiteindelijk eindigen in het linkerrijtje.”

Spakenburg heeft ons onderschat

Ploeggenoot Michael Timisela vult aan: “We hadden veel vertrouwen door de gewonnen bekerwedstrijd. Tegen Spakenburg stond onze organisatie gewoon heel goed, hebben we weinig weggegeven en toegeslagen op de juiste momenten. Ik denk dat Spakenburg ons wel heeft onderschat.”

Op de feiten gedrukt

Koninklijke HFC speelde tegen Spakenburg in een ander systeem dan een week eerder tegen het eveneens sterke Jong AZ: “Die wedstrijd tegen Jong AZ heeft ons wel met de neus op de feiten gedrukt. Na zo’n wedstrijd moet je iets veranderen en dat hebben we met succes gedaan. Hier kunnen we mee verder.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD