vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlTweede DivisieNieuwsKon HFC mag alsnog met omstreden shirtsponsor spelen

Kon HFC mag alsnog met omstreden shirtsponsor spelen

Koninklijke HFC heeft de langslepende zaak rondom haar ‘omstreden’ shirtsponsor alsnog gewonnen van de KNVB. De voetbalbond verbood eerder de Haarlemse club om te spelen in shirts met daarop reclame van Scotch Whisky International, omdat het daarmee de drankrichtlijnen van de Reclame Code Commissie zou overtreden. Kon HFC stelde echter dat Scotch Whisky International helemaal geen sterke drank promoot, maar een beleggingsmaatschappij is. Een aangepast ontwerp (anders dan op de foto hierboven) is nu alsnog goedgekeurd door de voetbalbond.

Fikse boete
De KNVB legde de club eerder een boete op van 4540 euro wegens overtreding van de regels, die voorschrijven dat clubs geen alcoholhoudende dranken mogen promoten. ,,Onze sponsor produceert of verkoopt geen alcohol”, stelde Kon HFC-voorzitter Gert-Jan Pruijn eerder in het Haarlems Dagblad. “Sterker nog, het is beter om de whisky juist niet te drinken want dan worden die flessen alleen maar meer waard.” De KNVB waarschuwde de club dat het niet mocht spelen in de shirt, maar dat deden de Haarlemmers toch. ,,We konden deze kwestie alleen op de agenda krijgen door de regels van de KNVB te overtreden”, verdedigde Pruijn de keuze van de club om een proefproces uit te lokken.

Aanhouder wint
Daarin trok de club aanvankelijk aan het kortste eind, met een boete tot gevolg. Koninklijke HFC hield echter vol en tekende beroep aan. In hoger beroep werd de boete gehalveerd en bovendien voorwaardelijk opgelegd. De club besloot een aangepast ontwerp te maken, waarin het woord whiskey niet langer voorkomt: ,,Op het shirt komt nu de slogan: ‘Invest, Don’t drink’ met een vraagteken”, stelt voorzitter Gert Jan Pruijn tegenover Voetbal247.nl/TweedeDivisie.org. ,,We hebben voorlopig toestemming om met dat shirt te gaan spelen.” Naast het eerste elftal gaat ook het beloftenteam en de veteranen van de club spelen in de shirt op slogan op de borst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD