dinsdag, 27 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKon HFC houdt selectie bijna compleet en is nagenoeg rond

Kon HFC houdt selectie bijna compleet en is nagenoeg rond

Koninklijke HFC zal dit jaar een rustige transferperiode krijgen. De Haarlemse club zag afgelopen zomer een groot deel van de selectie vertrekken, waardoor Ted Verdonkschot een nieuwe groep moest zien te kneden. De trainer kan nu door gaan bouwen op het huidige werk, want negentien spelers zullen blijven.

Centrale verdediger gezocht

Steven Olsthoorn is als enige nieuweling vastgelegd, hij komt over van FC Lisse. Daarnaast wordt er nog gekeken naar een opvolger voor Carlos Opoku. De centrale verdediger gaf al voor de winterstop aan dat hij graag een nieuwe uitdaging aan wil gaan, maar opvallend genoeg is hij nog altijd niet rond met een nieuwe club.”We hebben een aantal gesprekken gehad, maar bij HFC kunnen we spelers geen appartement, auto en een maandloon bieden’’, aldus Sander Vink, bestuurslid technische zaken in het Haarlems Dagblad. “De vraag is of je überhaupt zulke veeleisende spelers wilt hebben.” Daarnaast vertrekt ook Jeffrey Sam-Sin die zijn basisplaats is kwijtgeraakt onder Verdonkschot.

Langer dan één jaar achter keuzes blijven staan

Aanvaller Kevin Sterling kent een zeer goed seizoen en in hem was dan ook veel belangstelling. Toch heeft de voormalig speler van Katwijk besloten om in Haarlem te blijven. Vink: “We zijn in december begonnen met de gesprekken met de spelers met als insteek dat we voldoende vertrouwen hebben in de huidige selectie. Vorig jaar moesten we noodgedwongen spelers van buitenaf aantrekken. Met de groep die we nu hebben willen we verder. We willen als HFC zijnde langer dan één jaar achter onze keuzes blijven staan.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD