maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKon HFC gaat overstag en gaat contracten uitdelen

Kon HFC gaat overstag en gaat contracten uitdelen

Koninklijke HFC is al sinds de komst van de Tweede Divisie een fel tegenstander van de licentie-eisen. De Haarlemse club was niet van plan om spelers contracten te gaan geven en volgens de statuten van de club zou dit ook niet mogen. Nu strafpunten voor de deur staan is de club toch tijdens een ledenvergadering overstag gegaan. Koninklijke HFC is één van de twintig clubs die niet voldoen aan alle licentie-eisen.

Met poot stijf houden schieten we niets op

Waar diverse clubs standvastig zijn in hun beleid, laat voorzitter Gert-Jan Pruijn in het Haarlems Dagblad weten toch voor 13 januari acht spelers een contract aan te bieden. “We blijven het niet eens met de hele gang van zaken, maar we kunnen dat blijven roepen en onze poot stijf houden; uiteindelijk schieten we er niets mee op en riskeren we zelfs degradatie. Je moet er toch niet aan denken dat we op sportieve gronden gevrijwaard blijven van degradatie maar er door puntenaftrek toch uit vliegen.”

Voetbalpiramide is een dramatisch idee

“Die voetbalpiramide is een dramatisch idee”, vervolgt Pruijn. “Maar we hebben er nu eenmaal wel mee te maken. De vraag is wat willen wij als HFC? Kunnen wij dit economisch opbrengen en willen wij hier in meegaan? We zijn sowieso in een ander tijdperk terecht gekomen.” Donderdag zijn de leden bijeen gekomen en daarop is ingestemd met het inwilligen van de eisen van de KNVB. Het enige punt waar de Haarlemse club niet aan kan voldoen is licht op het hoofdveld.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD