maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKon HFC in beroep tegen boete voor shirtreclame

Kon HFC in beroep tegen boete voor shirtreclame

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Koninklijke HFC een boete opgelegd van 4.540 euro voor het spelen van shirts met daarop ‘Scotch Whisky International’. De Haarlemse club moet van de voetbalbond nieuwe shirts aanschaffen, anders zou HFC zelfs uit de Tweede Divisie kunnen worden genomen. De zaak is dan ook nog niet voorbij, want HFC heeft al besloten om in beroep te gaan.

Alleen op de agenda door regels te overtreden

“Onze sponsor produceert of verkoopt geen alcohol”, aldus HFC-voorzitter Gert-Jan Pruijn in het Haarlems Dagblad. “Sterker nog, het is beter om de whisky juist niet te drinken want dan worden die flessen alleen maar meer waard.” Vlak voor de start van de competitie kreeg Koninklijke HFC de melding van de KNVB dat er niet gespeeld mocht worden in de shirts. “We konden deze kwestie alleen op de agenda krijgen door de regels van de KNVB te overtreden”, zei Pruijn aan het begin van de competitie. Daarop werd er toch in de shirts gespeeld.

Kromme en verwarrende regelgeving

De KNVB wijst op de richtlijnen van de Reclame Code Commissie en dat alcoholreclame alleen is toegestaan voor zogenaamde fanbeleving. Hierdoor is er wel de Jupiler League, in het verleden de Amstel Cup en is Heineken een partner van de KNVB. Het maakt zowel de straf als regelgeving verwarrend en krom. Deze week kreeg HFC te horen dat als er in de KNVB Beker ook in deze shirts werd gespeeld, het risico van uitsluiting van het bekertoernooi bestond. Daarop werd geen risico genomen en met andere shirts gespeeld. Koninklijke HFC gaat nu wel in beroep.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD