dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieKomende jaren geen promotie vanuit Tweede Divisie, wijzigingen beloftenteams

Komende jaren geen promotie vanuit Tweede Divisie, wijzigingen beloftenteams

De Nederlandse Voetbalbond heeft donderdag tijdens de buitengewone bondsvergadering besloten dat er de komende twee jaar nog geen sprake zal zijn van een promotie- en degradatieregeling tussen de Eerste- en Tweede Divisie. Tevens werd bekend gemaakt dat de regels voor de beloftenteams in de voetbalpiramide gewijzigd worden vanaf komend seizoen, meldt de KNVB op de officiële website. 

Promotie
De KNVB wil in het seizoen 2018/2019 onderzoeken hoe promotie vanuit de Tweede naar de Eerste Divisie het beste zou kunnen verlopen in de nabije toekomst. Daarbij zal men onder andere kijken of er een mogelijkheid is dat de promoverende amateurclub op de gewenste speeldag kan blijven spelen. Tevens kijkt de bond of het aantal contracten zoals die gelden in de Tweede Divisie van toepassing kunnen blijven in de Eerste Divisie. Ook wil men een poging wagen om de licentie eisen ten aanzien van de veiligheid aan te passen voor de club die zou promoveren.

Beloftenteams
Komend seizoen zijn er door de KNVB wijzigingen aangebracht ten aanzien van de beloftenteams in de competitie. Spelers die in het betreffende jaar 23 of jonger zijn mogen alleen nog maar uitkomen in een beloftenteam en er zal geen dispensatie meer verleend worden door de bond. Spelers die 18,19 of 20 jaar worden tijdens het seizoen mogen nadat ze achttien keer voor het eerste elftal hebben gespeeld niet meer met ‘Jong’ meespelen. Bij spelers van 21 of 22 jaar is dat aantal slechts zeven keer. Spelers mogen ook niet meer in één speelweekeinde op het wedstrijdformulier staan bij het eerste elftal en het bij het beloftenteam.

In het seizoen 2018/2019 blijft de indeling wat betreft de beloftenteams gelijk aan voorgaand seizoen, vanzelfsprekend met uitzondering van de teams die zich terug hebben getrokken. Vanaf het seizoen 2019/2020 wil de KNVB toewerken aan de navolgende constructie:

Eerste Divisie 4 beloftenteams
Tweede Divisie 2 beloftenteams
Derde Divisie zaterdag 2 beloftenteams
Derde Divisie zondag 2 beloftenteams

Onder de Derde Divisie zal een aparte beloftencompetitie gespeeld worden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD