woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesKökcü in vorm maakt van Feyenoord een winnende ploeg

Kökcü in vorm maakt van Feyenoord een winnende ploeg

Feyenoord is bezig aan een opmerkelijke opmars en volgens kenners is de rol die Orkun Kökçü daarin vervult van cruciaal belang. De nog maar 20 jarige speler is fitter dan ooit en vult zijn taken naar behoren uit, waardoor de Rotterdammers slagvaardiger zijn geworden. Als het zo doorgaat dan is de verwachting dat hij naar een topclub verhuist, waarschijnlijk in de Premier League.

Al in 2020 was er interesse vanuit Arsenal, ook dongen Everton, Tottenham Hotspur en Sevilla naar de hand van de voetballer. Arsenal zag in hem de beoogde opvolger voor Özil, die in 2021 verhuisde naar Fenerbahçe. In Engeland behoorde hij tot de best betaalde spelers behoort, maar liet dit onvoldoende op het veld zien. Kökcü wordt dus over het algemeen als een versterking gezien.

De middenvelder is de laatste tijd op dreef en onderstreepte dit in de uitwedstrijd tegen NEC, waar hij werd uitgeroepen tot man van de match. Met een benutte penalty en een mooi afstandschot nam hij de helft van de productie voor zijn rekening.

Nummer 10

Orkun Kökcü heft voornamelijk als aanvallende middenvelder gespeeld sinds zijn debuut in 2018 en kreeg het shirt met nummer 10 afgelopen zomer. Trainer Arne Slot ziet hem als spelmaker en heeft de voetballer gepositioneerd als controlerende middenvelder. De 13 voudig Turkse international speelts sindsdien mer groot zelfvertrouwen en heeft de meeste speelminuten als Feyenoorder gemaakt (1.692).

De geboren Haarlemmer laat zijn waarde constant zien voor de ploeg. Zo had hij afgelopen maand de meeste balcontacten (217) waaronder 118 succesvolle passes richting de vijandelijke helft. Hiermee onderscheidt hij zich in de Eredivisie. Hij zet hoge druk bij de zestien en veroverde in dat gebied al 7 keer de bal, wat ook weer uitzonderlijk veel is.

Titelkandidaat

Het is niet zo vreemd dat hij is uitgeroepen tot speller van de maand, wat hem eerder lukte in December 2019 en Maart 2021. Guus Til ging hem voor in September van vorig jaar. Als deze lijn zich voortzet dan is een tweede plaats een haalbare kaart voor Feyenoord, zeker nu PSV zwalkt. Wellicht zit er meer in. Feyenoord met een Kökcü in deze vorm is een kandidaat voor de titel, alhoewel ze dat in Rotterdam niet hardop zeggen, behalve bij versprekingen.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]