vrijdag, augustus 19, 2022
HomeKNVBKNVB zet streep door Regiocup

KNVB zet streep door Regiocup

Er zal dit seizoen niet meer in competitieverband worden gevoetbald. Nadat eerder al de reguliere competitie werd afgebroken, is nu ook de gehoopte afsluiting middels de Regiocup van de baan. Eerder annuleerden veel clubs al zelf opgezette regionale toernooien.

,,De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi”, schrijft de voetbalbond op haar website. ,,Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is.”

Wel houdt de KNVB de optie open van oefenduels: ,,Zodra de coronabeperkingen het weer toelaten, kunnen verenigingen alsnog onderling losse oefenwedstrijden organiseren. De KNVB kan hier eventueel bij ondersteunen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS