Volg ons

Derde Divisie

KNVB zet alle Jong-teams uit Derde Divisie

KNVB zet alle Jong-teams uit Derde Divisie

Alle beloftenteams vertrekken komende zomer uit de Derde Divisie. De KNVB heeft dat de desbetreffende clubs laten weten, zo is op te maken uit het interview met Teun Jacobs, technisch manager van Almere City FC in gesprek met Omroep Flevoland.

,,De KNVB heeft ons vandaag laten weten dat we in de Onder 21-competitie zullen spelen en dat we met ons team niet in de piramide kunnen blijven. Natuurlijk was het mooi om tegen volwassen kerels te spelen, maar in de hoogste Onder 21-competitie spelen is net zo leerzaam voor de spelers”, reageert de Almeerse beleidsmaker op het besluit uit Zeist.

Concreet zal naast Jong Almere City FC ook Jong ADO Den Haag verdwijnen uit de piramide. Wel kunnen de clubs deel gaan nemen aan de nieuwe Onder 21-competitie, waarbij de winnaar kan instromen naar de Tweede Divisie. Het laagst geklasseerde Jong-team uit de Tweede Divisie zal vervolgens degraderen naar de Onder 21-competitie. Momenteel spelen Jong FC Volendam en Jong Sparta Rotterdam in de Tweede Divisie.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie