zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieKNVB wil prof- en amateurclubs mixen in Onder 21-competitie

KNVB wil prof- en amateurclubs mixen in Onder 21-competitie

De KNVB wil in de nieuw op te richten Onder 21-competitie profclubs en amateurclubs gaan mengen. Dat schrijft De Gelderlander op basis van het conceptplan van de voetbalbond.

Het plan is om in het seizoen 2020/2021 te starten met vijf poules met acht teams, bestaande uit zowel prof- als amateurclubs. De krant schrijft dat amateurclubs waar het Onder 19-team op Eerste Divisie of Tweede Divisie-niveau actief is, de mogelijkheid krijgen om zich in te schrijven. Eerder werd al duidelijk dat profclubs verplicht moeten deelnemen.

,,Een meerderheid van de topamateurclubs zou positief zijn over de plannen van de KNVB. Zij pleiten er echter wel voor de leeftijdsgrens te veranderen bij de amateurs: van onder 21 jaar naar onder 23 jaar. De amateurclubs hopen ze beter weerstand te bieden tegen de profclubs én uit een grotere vijver te kunnen vissen bij de samenstelling van de selectie”, besluit De Gelderlander.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD