dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie‘KNVB wil per 2023 derde divisie en hoofdklasse mixen’

‘KNVB wil per 2023 derde divisie en hoofdklasse mixen’

Zaterdag is er een vergadering over de piramide van het amateurvoetbal. De KNVB wil de piramide wederom aanpassen. Aanpassingen waaraan wordt gedacht zijn: het mengen van Derde Divisionisten met zaterdag- en zondaghoofdklassers.

Tevens wil men in Zeist de hoofdklasse de vierde divisie gaan noemen. Naar goed Duits gebruik, dat de Bundesliga ook rangschikt in de aflopende nummering.

Mixen

Het idee van de voetbalbond is om per medio 2023-2024 clubs uit de Derde Divisie en de Vierde Divisie bij elkaar te zetten. En om ook zaterdag en zondag bij elkaar in te delen, vooral omdat er steeds meer clubs de zondag als speeldag kiezen.

 

Volgens de stukken van de vergadering opteert de KNVB er ook voor om per medio 2023 meer op regio te gaan indelen. Het besluit zal door veel penningmeesters van clubs met gejuich worden ontvangen, omdat er minder kosten worden gemaakt aan bushuur en er meer inkomsten komen uit de baromzet.

De KNVB gaat ook uit van een nobel standpunt. ,,Daarmee leveren we ook een bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD