zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieKNVB wil JVC-doelman Kanters acht maanden schorsen

KNVB wil JVC-doelman Kanters acht maanden schorsen

De aanklager van de KNVB heeft JVC Cuijk-doelman Yorrit Kanters een schikkingsvoorstel gedaan van acht maanden schorsing. De keeper deelde na afloop van het duel tegen UNA een karatetrap uit aan ploeggenoot Jassin Aarab, die vanwege zijn aandeel in de vechtpartij een schikkingsvoorstel kreeg van vier maanden.

Jay van Boxtel, die ook bij de ruzie betrokken was, kreeg geen straf voorgelegd, meldt het AD. De schorsing van Aarab en Kanters gaat per direct in, al kunnen zowel JVC Cuijk als de spelers zelf nog in beroep tegen de sancties. Mochten zij besluiten het schikkingsvoorstel te accepteren, dan is Aarab tot en met 18 april geschorst en Kanters tot en met 18 augustus.

Het schikkingsvoorstel betreft een schorsing en geen uitsluiting voor een bepaald aantal wedstrijden, wat betekent dat beide spelers in de schorsingsperiode ook niet mogen deelnemen aan trainingen en andere KNVB-gerelateerde activiteiten.

JVC Cuijk stelt in een reactie zich te beraden op het voorstel van de voetbalbond.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD