woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKNVB wil Ignacio zes duels schorsen: "Alsof hij bijna iemand heeft vermoord"

KNVB wil Ignacio zes duels schorsen: “Alsof hij bijna iemand heeft vermoord”

Met verbazing heeft Kozakken Boys gereageerd op het schikkingsvoorstel dat de tuchtcommissie van de KNVB naar Werkendam stuurde vanwege de rode kaart die Raily Ignacio zaterdag als wisselspeler kreeg tegen Spakenburg. De KNVB wil Ignacio voor liefst zes duels schorsen vanwege ‘dreigend gedrag’ richting de aanhang van de Blauwen. “Die absurd hoge schorsingsvoorstellen zijn een terugkerend probleem bij de KNVB”, verzucht Kees Spaan, mede-verantwoordelijk voor het technisch beleid van Kozakken Boys, tegenover TweedeDivisie.org.

Al eerder meegemaakt

“We hebben het dit seizoen ook al meegemaakt met Quentin Jakoba, die uiteindelijk zeven duels geschorst werd voor een situatie waarbij hij en een tegenstander op elkaar vielen en er wat geduwd en getrokken zou zijn. En ook Madjer Lukoki wilde men al eens lang schorsen, maar gelukkig werd hij uiteindelijk vrijgesproken. Maar elke keer is het weer vervelend omdat het zowel de technische staf als ons veel energie en tijd kost. Het leidt af van waar we eigenlijk ons mee bezig willen houden: de sportieve prestaties op het veld.”

Wie was er nou bedreigend bezig?

Spaan vindt de zes voorgestelde duels voor Ignacio helemaal exorbitant: “Zes duels, bij zo’n strafmaat ga je haast denken dat hij iemand bijna heeft vermoord. Daar gaan we uiteraard niet mee akkoord. Helemaal omdat je je kunt afvragen wie er nou eigenlijk bedreigend bezig was: de aanhang van Spakenburg die allemaal voorwerpen naar onze spelers gooien of Raily, die zich kwaad maakt over dit gedrag. In mijn ogen spreken de beelden voor zich. Ik hoor ook mensen om me heen die zeggen dat ze niet uitsluiten dat de scheidsrechter uitgerekend Raily rood gaf vanwege de manier waarop hij een paar minuten eerder van het veld ging bij zijn wissel, maar dat zou natuurlijk te gek voor woorden zijn.”

Hebben kosten bespaard

Ignacio kende mede door blessures een wisselvallige eerste seizoenshelft: “Hij had een moeizame start, mede door die kruisbandblessure. Maar ik ben heel blij met hem. We hebben natuurlijk Berry Powel in de winterstop naar IJsselmeervogels laten gaan. We kunnen gerust stellen dat dat een deal is geworden met alleen maar winnaars. Berry en IJsselmeervogels zullen blij zijn, want ik denk dat ze dankzij hem kampioen gaan worden. Bij ons doet Raily het uitstekend na de winterstop, we zijn zelfs geklommen van de zevende naar de tweede plaats, en hebben ook nog eens wat op de kosten bespaard.”

Noem het nostalgisch

Voor komend seizoen houden de Werkendammers de selectie vrijwel intact: “We kijken eigenlijk alleen nog naar een keeper. Het is afwachten wat er met Nils den Hartog gaat gebeuren, die we dit seizoen huren van RKC Waalwijk. Maar verder zijn we heel tevreden met de groep en de trainer die we hebben. Mensen vragen wel eens waar ons vuurwerk op de spelersmarkt blijft. Dan zeg ik: voor vuurwerk zal je op 31 december naar mijn huis moeten komen, want we hoeven als club geen spectaculaire dingen te doen. In tegendeel, ik ben er best trots op dat we nog altijd een behoorlijk vaste kern van pakweg zeven spelers in het team speelt waarmee ik zes jaar geleden in de Hoofdklasse ben begonnen. Noem het nostalgisch, maar ik vind dat mooi.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD