donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlAanbevolenKNVB wil competities herstarten op 5 en 6 februari

KNVB wil competities herstarten op 5 en 6 februari

De nationale voetbalbond gaat er thans van uit dat er na 15 januari weer volop getraind mag worden in het amateurvoetbal. Derhalve heeft het de herstart van de competities gepland in het weekend van 5 en 6 februari. E.e.a. houdt in dat de clubs drie weken vooraf krijgen om weer wedstrijdfit te geraken.

De KNVB houdt daarbij de volgende restricties aan:

  • In het carnavalsweekend, 26 en 27 februari, worden inhaalwedstrijden gespeeld. 
  • Ook voor het weekend van 5 en 6 maart zullen inhaalwedstrijden worden vastgesteld.
  • Het weekend van 16-18 april, pasen, zal een dubbelprogramma worden vastgesteld.
  • De laatste speelronde vindt plaats in het weekend van 28 en 29 mei.

We lopen voor de meest belangrijke conclusies even langs de tweede en derde divisies alsmede de 4 competities in de hoofdklasse.

Tweede divisie

Er zijn liefst acht clubs die nu 14 van de 34 wedstrijden achter de rug hebben. Dat zijn Jong Sparta, Rijnsburgse Boys, Kon.HFC, HHC Hardenberg, Quick Boys, vv Noordwijk, Excelsior Maassluis en Jong Volendam. Het meeste werk in de Tweede Divisie moet nog gaan worden verricht door vv IJsselmeervogels en de Treffers, die beiden pas 11 wedstrijden speelden en tot einde mei nog liefst 23 wedstrijden te gaan hebben.

Derde Divisie zaterdag

In de Derde Divisie zaterdag staat alleen het Sassenheimse v.v. Ter Leede op 14 van de 34 te spelen wedstrijden. De club van Steef Roodakkers staat in de veilige middenmoot. De clubs die het minst speelden staan alle drie in het rechterrijtje en twee daarvan zijn ook in direct degradatiegevaar. Waar BVV Barendrecht nog boven de streep is terug te vinden staan DOVO en v.v. GOES na 11 duels onder de bekende rode streep. Deze 2 clubs zullen dus veel energie moeten steken in hun inhaalduels om daar weg te komen. De overige clubs speelden 12 of 13 wedstrijden tot dusverre.

Derde Divisie zondag

In de Derde Divisie zondag is de situatie totaal anders. Er zijn vier clubs die het maximum van 14 wedstrijden hebben gespeeld, t.w. GVV Unitas, OSS’20, Blauw Geel ’38 en Hoogland. De twee clubs die pas aan 11 van de 34 wedstrijden toekwamen zijn v.v. Gemert en ADO ’20. Eerstgenoemde zou na het inhalen van die 3 wedstrijden GVV Unitas voorbij kunnen steken en de grootste bedreiging voor koploper OFC worden. 

Hoofdklasse A zaterdag

In de vier hoofdklassecompetities worden 30 wedstrijdronden gespeeld. De meeste clubs hebben er daarvan 12 of 13 gespeeld. SC Feyenoord, ARC en DHSC kwamen tot slechts elf wedstrijden en v.v. Scherpenzeel zelfs tot pas 10. Zowel DHSC als Scherpenzeel bevinden zich dicht bij de rode streep en dus zal bij deze clubs extra motivatie aanwezig zijn om de inhaalduels zo snel mogelijk en met succes te worden afgewerkt.

Hoofdklasse B zaterdag: In B zaterdag speelde alleen Flevo Boys slechts 10 wedstrijden. De club uit Emmeloord bivakkeert op een veilige plaats in de middenmoot en zou met het inhalen van 2 wedstrijden hooguit Buitenpost van de vijfde positie kunnen verdrijven. De enige club die al 13 keer in de wei kam was  SDC Putten. De club staat onder in de middenmoot en zou mogelijk nadat de inhaalduels gespeeld zijn AVV Swift en ONS Sneek langs zich heen zien gaan. En dan komt de rode streep voor de Puttenaren ineens dicht bij.

Hoofdklasse A zondag

Het “toeval” wil dat in deze competitie de koploper de enige club is met al 13 wedstrijden achter haar naam. Be Quick 1887 heeft er 13 gespeeld en heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan het op 1 punt afstand volgende v.v. Hoogeveen. Onder aan de ranglijst heeft SDO precies een derde van de competitie afgelegd en moet dus nog het nodige gaan inhalen. De punten zijn hier ondertussen ook keihard nodig want de club uit Bussum heeft al 5 of meer punten achterstand op de concurrentie.

Hoofdklasse B zondag

Nergens is het slagveld aan afgelaste wedstrijden zo groot dan in de zuidelijke variant van de hoofdklasse zondag. Tot de clubs die tot 11 wedstrijden, het maximum in deze competitie kwamen behoort de gehele top 3, De Baronie, RKSV Halsteren en UDI ’19. De clubs die tot op heden het minst speelden kwamen tot slecht 8 wedstrijden en zijn terug te vinden inde staart van het klassement. RKZVC, Minor en EHC gaan de punten heel hard nodig hebben en moeten dus nog 22 keer spelen. Voor hen zit een stevige viering van carnaval er dus absoluut niet in.

Al met al wordt het nog een flinke puzzel voor de competitieleiders om een eerlijk verlopende competitie te garanderen die ook nog zijn einde op tijd bereikt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD