Volg ons
Scheidsrechter Ron Karremans

Derde Divisie Zaterdag

KNVB wil bizarre schorsingregel aanpassen

KNVB wil bizarre schorsingregel aanpassen

De veelbesproken schorsingregel gaat mogelijk nog tijdens het komende seizoen van tafel. Spelers van profclubs die in de Ere- of Eerste Divisie rood krijgen, mogen vervolgens wel meedoen in het beloftenteam. Deze kromme situatie zorgde voor louter boze reacties bij de clubs in de Tweede en Derde Divisie, die nu te maken krijgen met spelers tegenover zich die eigenlijk geschorst zijn.

Competitievervalsing en geen logische regel

De algemene reactie was dat het hier zou gaan om competitievervalsing, terwijl al snel bleek dat Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB het ook geen logische regel vond. Nu heeft de voetbalbond een verklaring afgegeven,. “Dit seizoen geldt deze regel in de Tweede en Derde divisie enkel voor spelers die jonger dan 23 jaar zijn en/of minder dan tien competitiewedstrijden meespeelden in het eerste elftal. Bij zwaardere overtredingen gaat deze regel niet op.” Toch wil de KNVB de regels wijzigen.

Aanpassen kan niet zomaar

Dit legt operationeel directeur Gijs de Jong uit. “Laten we vooropstellen dat we die regel onredelijk vinden en graag willen aanpassen. Dat kan alleen niet zomaar. We moeten het bespreken met de clubs en uiteindelijk moet het voorstel worden bekrachtigd in de algemene vergadering betaald voetbal.” In december is er een overleg plaats en dan zou de aanpassing dus doorgevoerd kunnen worden.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag