Volg ons

Eerste Divisie

KNVB wil betaald voetbal wél uitspelen en wel voor 3 augustus

KNVB wil betaald voetbal wél uitspelen en wel voor 3 augustus

De KNVB wil, in tegenstelling tot het amateurvoetbal, de opgeschorte competities in het betaald voetbal wél uitspelen. Dat is ook de wens van de UEFA, die erop aandringt dat het seizoen wordt afgemaakt.

,,De UEFA-vergadering van woensdagmiddag heeft het mogelijk uitspelen van de betaald voetbalcompetities in Nederland iets concreter gemaakt. UEFA dringt, na intensief overleg met onder meer alle aangesloten voetbalbonden, competities en clubvertegenwoordigers, er sterk op aan om het seizoen uit te spelen en qua schema aan te laten sluiten bij de rest van voetballend Europa. Daarmee is duidelijk wat het internationale standpunt is ten aanzien van hervatting van de door de corona-crisis noodgedwongen onderbroken professionele voetbalcompetities. Hierbij is aangegeven dat alle competities in Europa voor 3 augustus moeten zijn afgerond. Dit houdt in dat er in de tweede helft van juni zal moeten worden gestart met hervatting van de competitie. Daarbij blijft voor ons het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers, supporters en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu”, schrijft de voetbalbond.

KNVB, ECV en CED gaan het scenario uitwerken waarbij de competitie in juni wordt hervat. Vanuit de overheid kwam dinsdagavond de mededeling dat er tot 1 juni in ieder geval niet gevoetbald kan en mag worden. Het is echter niet uitgesloten dat het verbod langer gaat gelden en de plannen voor het ‘zomervoetbal’ alsnog de prullenbak in kunnen.

De KNVB kwam met de verklaring na een videoconferentie met de UEFA en de 55 aangesloten bonden. Daarin werd ook besloten dat de Champions League en Europa League tot nader order worden uitgesteld. Het gerucht gaat dat de Europese competities in juli en augustus zouden worden ingehaald en interlands in de herfst.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie