maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKNVB weert Danny Buijs van cursus Coach Betaald Voetbal

KNVB weert Danny Buijs van cursus Coach Betaald Voetbal

De KNVB laat Kozakken Boys-trainer Danny Buijs niet toe tot de cursus coach betaald voetbal omdat hij twee jaar geleden als onbevoegd trainer werkzaam is geweest bij de Werkendammers. Dat meldt De Telegraaf.

VVON deed aangifte

De oud-speler van Feyenoord, Sparta, Excelsior, ADO Den Haag, Groningen en Kilmarnock werkte destijds samen met Arie Schep, die wel het juiste papiertje had. Het duo loodste Kozakken Boys naar de algehele landstitel bij de amateurs, maar vervolgens deed de VVON (vakbond voetbaloefenmeesters) aangifte tegen Buijs vanwege het overtreden van de regels.

Pas over drie jaar papiertje

Buijs kreeg een boete opgelegd en een schorsing van acht duels. Met de weigering om te worden toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal wordt Buijs nu opnieuw gestraft. “Dat ik niet toegelaten ben is teleurstellend, maar het frustrerende is dat ik nu pas over drie jaar over het diploma kan beschikken omdat de cursus pas over twee jaar weer wordt gegeven en je dan nog een jaar bezig bent”, reageert Buijs.

Inschrijfgeld is hij kwijt

Helemaal merkwaardig is de manier waarop Buijs de afwijzing te horen kreeg. De voetbalbond liet hem wel ruim 250 euro inschrijfgeld betalen om toelatingsexamen te doen. Daarin haalde hij ook de vereiste 80 punten, maar daarna kreeg de coach te horen dat hij niet mag starten met de cursus. Het inschrijfgeld is hij kwijt. De Kozakken Boys-coach overweegt nu de cursus in het buitenland te gaan volgen, maar ook daar moet de KNVB toestemming voor geven. Adrie Poldervaart (Barendrecht), Mischa Visser (Be Quick) en Jeroen Rijsdijk (Excelsior Maassluis) zijn wel toegelaten tot de cursus.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD