Volg ons
Danny Buijs Kozakken Boys

Tweede Divisie

KNVB weert Danny Buijs van cursus Coach Betaald Voetbal

KNVB weert Danny Buijs van cursus Coach Betaald Voetbal

De KNVB laat Kozakken Boys-trainer Danny Buijs niet toe tot de cursus coach betaald voetbal omdat hij twee jaar geleden als onbevoegd trainer werkzaam is geweest bij de Werkendammers. Dat meldt De Telegraaf.

VVON deed aangifte

De oud-speler van Feyenoord, Sparta, Excelsior, ADO Den Haag, Groningen en Kilmarnock werkte destijds samen met Arie Schep, die wel het juiste papiertje had. Het duo loodste Kozakken Boys naar de algehele landstitel bij de amateurs, maar vervolgens deed de VVON (vakbond voetbaloefenmeesters) aangifte tegen Buijs vanwege het overtreden van de regels.

Pas over drie jaar papiertje

Buijs kreeg een boete opgelegd en een schorsing van acht duels. Met de weigering om te worden toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal wordt Buijs nu opnieuw gestraft. “Dat ik niet toegelaten ben is teleurstellend, maar het frustrerende is dat ik nu pas over drie jaar over het diploma kan beschikken omdat de cursus pas over twee jaar weer wordt gegeven en je dan nog een jaar bezig bent”, reageert Buijs.

Inschrijfgeld is hij kwijt

Helemaal merkwaardig is de manier waarop Buijs de afwijzing te horen kreeg. De voetbalbond liet hem wel ruim 250 euro inschrijfgeld betalen om toelatingsexamen te doen. Daarin haalde hij ook de vereiste 80 punten, maar daarna kreeg de coach te horen dat hij niet mag starten met de cursus. Het inschrijfgeld is hij kwijt. De Kozakken Boys-coach overweegt nu de cursus in het buitenland te gaan volgen, maar ook daar moet de KNVB toestemming voor geven. Adrie Poldervaart (Barendrecht), Mischa Visser (Be Quick) en Jeroen Rijsdijk (Excelsior Maassluis) zijn wel toegelaten tot de cursus.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie