Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

KNVB vraagt zondagclubs om te switchen in Derde Divisie

KNVB vraagt zondagclubs om te switchen in Derde Divisie

De puzzel voor de Derde Divisie hoopt de KNVB samen met de clubs op te kunnen lossen. Door de samensmelting van de zaterdag en de zondag in de Tweede Divisie én het toevoegen van beloftenteams is er al na één seizoen een probleem ontstaan met een oneven aantal clubs.

Te veel zondagclubs

Onlangs schreven wij al dat er een probleem ontstaat in de Derde Divisie door de verhouding van beloftenteams en het aantal zondagclubs. Er zijn te veel clubs voor de Derde Divisie Zondag en daarnaast is de verhouding voor de beloftenteams volledig verdwenen. Komend seizoen zijn er zes jong-teams in de twee poules, maar de verhouding zou op dit moment vijf om één zijn. Dit vinden de clubs en de KNVB niet wenselijk, mede ook omdat vanaf 2018-2019 er een reglement is opgesteld dat er nog maar maximaal vier beloftenteams in een poule van achttien clubs mogen zitten. De bond wil hier dan ook op vooruit lopen.

Clubs verzoek ingediend

Alle clubs uit de Derde Divisie Zondag is dan ook een verzoek ingediend of ze voor één seizoen willen overstappen naar de Derde Divisie Zaterdag. Alle clubs hebben tot 10 juni de tijd om aan te geven hier open voor te staan. De eerste geluiden zijn dat enkele clubs dit willen overwegen. Mocht dit niet gebeuren, dan zal de KNVB het vizier richten op de degradanten. Dat zal betekenen dat UNA naar de zaterdag zal verhuizen en mogelijk een tweede club om de beloftenteams gelijk te trekken in aantallen. Deze gang van zaken zal de weerstand van de amateurclubs tegen de beloftenteams enkel doen groeien.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag