zaterdag, december 4, 2021
HomeKNVBKNVB voert 'corona-aanpassing' in spelregels ook komend seizoen door

KNVB voert ‘corona-aanpassing’ in spelregels ook komend seizoen door

De KNVB trekt de aanpassingen in de spelregels vanwege de coronaonderbreking ook door naar komend seizoen. Concreet houdt dat in dat tijdens zowel competitie als bekerduels vijf spelers gewisseld mogen worden.

,,Het amateurvoetbal bij de senioren en de oudste jeugdcategorieën in de categorie A sluiten aan bij de regelgeving van het betaald voetbal. De vijf wissels mogen in het amateurvoetbal gebruikt worden in de competities en in de beker, afgelopen (afgebroken) seizoen was dit nog slechts mogelijk in de beker”, schrijft de bond op haar website.

Wel is het zo dat de vijf spelerswissels in maximaal 3 wisselmomenten vervangen mogen worden. De rust telt daarbij niet mee als wisselmoment. Bij een verlenging krijgt elk team één extra wisselmoment. Naast het extra wisselmoment mag ook voor aanvang van de verlenging en in de rust van de verlenging worden gewisseld. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS