Volg ons
KNVB Beker

KNVB Beker

KNVB verplaatst bekerduels topamateurs naar 1 en 2 december

KNVB verplaatst bekerduels topamateurs naar 1 en 2 december

De KNVB heeft, na overleg met het ministerie van VWS, besloten de bekerduels waarin amateurclubs betrokken zijn uit te stellen naar 1 en 2 december.

Tevens is bevestigd dat het toernooi als betaald voetbalcompetitie wordt beschouwd. ,,Vanwege die omstandigheid is besloten om de wedstrijden tussen betaaldvoetbalclubs onderling op 26, 27 en 28 oktober te laten spelen. De bekerduels waarbij amateurteams zijn betrokken worden uitgesteld naar 1 en 2 december. Over de eventuele complicaties van deze verschuivingen wordt intern bij de KNVB nog overlegd”, is te lezen op de site van de voetbalbond.

Dinsdagavond kondigde premier Mark Rutte aan dat voor naar verwachting vier weken sporten met meer dan 4 personen niet is toegestaan. Daardoor komen de reguliere amateurcompetities stil te liggen en kan er niet in groepsverband getraind worden.

Het is echter zeer de vraag of het bij de vier weken onderbreking blijft en wat in dat geval de consequenties zijn voor de uitgestelde bekerwedstrijden.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over KNVB Beker