Volg ons

Uitgelicht

KNVB: Topamateurcompetities niet hervat; geen kampioenen, geen promotie en geen degradatie

KNVB: Topamateurcompetities niet hervat; geen kampioenen, geen promotie en geen degradatie

De KNVB zet een streep door het seizoen 2019/2020 in het topamateurvoetbal. De stilgelegde competities zullen niet worden hervat. Ook zullen er geen kampioenen worden uitgeroepen en vindt er geen promotie en degradatie plaats. Dat meldt de voetbalbond op haar website.

Alle niveaus
,,Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen”, schrijft de voetbalbond op haar website.

Duidelijkheid
,,Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven”, stelt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal.

Sportief drama voor OSS’20
De beslissing om geen promotie- en degradatie te hanteren deze zomer is een enorme sportieve teleurstelling voor OSS’20, dat liefst 17 punten voorsprong had op de achtervolgers in de Derde Divisie Zondag. Ook in de Derde Divisie Zaterdag leken Sparta Nijkerk en ODIN ’59 goede papieren te hebben om naar de Tweede Divisie te promoveren. Onduidelijk is ook wat het sportieve lot is van FC Lienden, dat aankondigde na dit seizoen het topamateurvoetbal vaarwel te zeggen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht