Volg ons

Uitgelicht

KNVB tempert hoop op honorering promotieverzoeken

KNVB tempert hoop op honorering promotieverzoeken

De KNVB heeft een waarschuwing doen uitgaan dat lang niet alle verzoeken van clubs tot promotie of degradatie zullen worden ingewilligd. Dat stelt een woordvoerder van de voetbalbond tegenover NU.nl.

,,We krijgen best veel verzoeken. Vooral van clubs die lager willen spelen, maar ook van een aantal teams die fors bovenaan stonden en hebben aangegeven graag te promoveren”, aldus de zegsman tegen de nieuwssite. Hoeveel verzoeken er zijn binnengekomen, meldt de KNVB niet.

De KNVB stelt ervoor te waken dat er ,,een te complexe situatie ontstaat” door de vele verzoeken. ,,In sommige situaties kunnen we open plekken invullen, maar we willen er geen onmogelijke puzzel van maken.”

,,Het seizoen is ten einde zonder eindstanden en dus eigenlijk niet gespeeld. Dan gaan we alleen kijken naar de uiterste gevallen. We willen niet het gevoel oproepen dat de mogelijkheid tot een verzoek een vrijbrief is voor clubs”, besluit de woordvoerder. Wat ook meespeelt is dat een te complexe situatie tot juridische gevolgen zou kunnen leiden. ,,We kunnen nu eenmaal niet aan iedereen die lager wil spelen gehoor geven, en ook niet aan alle clubs die hogerop willen.”

Onder meer Sparta Nijkerk en OSS’20 dienden een verzoek tot promotie in. FC Lienden daarentegen wil lager gaan voetballen komend seizoen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht