Volg ons

Eerste Divisie

KNVB-talenten maken debuut in Keuken Kampioen Divisie

KNVB-talenten maken debuut in Keuken Kampioen Divisie

Vrijdagavond wordt voor scheidsrechters Alex Bos en Luca Cantineau een bijzondere avond. Het tweetal jonge scheidsrechters (beiden 24 jaar oud) heeft voor het eerst de leiding over een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie.

Bos maakt zijn debuut aan de dijk in Volendam waar hij FC Volendam – RKC Waalwijk fluit, terwijl Cantineau, 30 kilometer, verderop Jong Ajax – Telstar in goede banen moet leiden. Beide scheidsrechters maken deel uit van het talententraject van de KNVB en zijn afgelopen zomer gepromoveerd naar de groep waar scheidsrechters fluiten in de Keuken Kampioen Divisie ofwel vierde man zijn bij de Eredivisie.

Zowel Bos als Cantineau zijn voor de gemiddelde Tweede- en Derde Divisie-volgers bekende gezichten. Cantineau floot dit seizoen al vijf wedstrijden in de Tweede Divisie waarin hij tweeëntwintig keer trok, terwijl collega Bos slechts vijf keer de gele prent liet zien in drie wedstrijden Tweede Divisie. Wel beloonde Bos in speelronde 1 HHC-verdediger Kevin Görtz met een rode kaart (foto).

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie