maandag, augustus 8, 2022
HomeUitgelichtKNVB stelt herstart competities uit: in januari nog geen wedstrijden

KNVB stelt herstart competities uit: in januari nog geen wedstrijden

De KNVB heeft duidelijkheid verschaft over de hervatting van de competities in de Tweede en Derde divisie en Hoofdklasse. Die zullen in ieder geval niet in januari worden hervat. 

De beslissing van de KNVB kwam tot stand na overleg met de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies) en COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen). Aanleiding voor het uitstel is het verlengen van de huidige coronamaatregelen door het kabinet tot 14 januari. Doordat er na 17.00 uur niet gesport mag worden, kunnen veel teams doordeweeks niet trainen. ,,De KNVB vindt het hierdoor voor niet verantwoord om dan wel in het weekend wedstrijden te spelen en had om deze reden de competities al stilgelegd. Nu de avondlockdown nog langer gaan duren, is het voor de verenigingen ook niet mogelijk om de selecties voldoende fit te krijgen voor een herstart van de competities in januari”, stelt de voetbalbond op haar website.

De KNVB is er veel aan gelegen om de competities dit seizoen uit te spelen. ,,De prioriteit ligt bij het uitspelen van de competities, eventueel met een aangepaste opzet van de nacompetitie. Vanwege de inmiddels opgelopen achterstanden, zal de speeldagenkalender aangepast moeten worden. Alle scenario’s worden hiervoor de komende weken uitgewerkt. Het meest gunstige scenario is dat er na 14 januari versoepelingen komen en deze competities in het weekend van 5 en 6 februari weer kunnen worden hervat.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS