woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlClubsFC LisseKNVB start onderzoek: penaltyreeks FC Lisse - Hoek niet volgens de regels

KNVB start onderzoek: penaltyreeks FC Lisse – Hoek niet volgens de regels

De KNVB is een onderzoek gestart naar de penaltyserie bij FC Lisse – Hoek, woensdagavond in de strijd om de KNVB Beker. De zaak krijgt mogelijk een staartje.

ABBA
De scheidsrechter liet strafschoppenserie nemen volgens het zogenaamde ABBA-principe (eerst ploeg A, dan twee keer ploeg B en dan weer ploeg A). Een woordvoerder van de KNVB laat aan FOX Sports weten dat dat ,,absoluut niet conform de spelregels is”. Het ABBA-principe is in opkomst, omdat het eerlijker zou zijn omdat de druk niet steeds bij dezelfde ploeg ligt.

Tuchtcommissie
,,We gaan rapporten opvragen bij de clubs én de scheidsrechter, die gaan we voorleggen aan de tuchtcommissie en dan gaan we bepalen of het gevolgen heeft gehad voor de wedstrijd”, stelt de KNVB tegenover de betaalzender.

Dwaling
Het is niet uitgesloten dat Hoek een herkansing krijgt: ,,De spelers hoorden pas in de middencirkel dat dit de volgorde zou worden”, stelde Hoek-teammanager Danny de Vrieze tegenover PZC: ,,Ik ben na de strafschoppenserie naar de scheidsrechter toegegaan en hij gaf toen al aan dat hij een dwaling had begaan. De KNVB heeft al contact met Hoek gezocht en de kans is aanwezig dat donderdag het balletje FC Lisse/Hoek in de koker gaat.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD