vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlKNVBKNVB schrikt wakker en presenteert alsnog alternatieve competities

KNVB schrikt wakker en presenteert alsnog alternatieve competities

Nu clubs in vrijwel het gehele land inmiddels zelfstandig verschillende regionale competities hebben opgezet, is ook de KNVB wakker geschrokken. De voetbalbond kondigt plots aan woensdag met een routekaart te komen waarin de mogelijke scenario’s en alternatieve regiocompetities voor de rest van dit seizoen worden gepresenteerd.

,,Vanaf medio februari start de KNVB voor de Categorie A een inventarisatie van welke clubs met welke teams mee zouden willen doen. Teams in de Categorie B doen standaard mee tenzij men zich afmeldt. De nadere invulling van de KNVB Regio Cup, zoals het aantal teams per poule, hangt onder meer af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar zal zijn om wedstrijden te spelen”, schrijft de bond op haar website. ,,Voor de Categorie A liggen er nog scenario’s op tafel waarin het huidige seizoen een vervolg krijgt. De deadlines hiervoor verschillen. De KNVB publiceert woensdag 3 februari een routekaart met alle deadlines en mogelijkheden voor alle competities.”

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB daarover: ,,Als het oppakken van de huidige competities geen optie meer is, dan kunnen de teams verder in de KNVB Regio Cup.”

Het initiatief van de KNVB komt tamelijk laat, aangezien veel clubs uit de Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse de afgelopen weken vanwege de oorverdovende stilte uit Zeist zelf maar competities zijn gaan organiseren. Het is niet duidelijk of deze clubs bereid zijn alsnog hun plannen om te gooien en mee te doen met de KNVB Regiocup.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD