maandag, maart 8, 2021
Home Competities Derde Divisie KNVB schorst DOVO-back Lars Middelwijk voor acht duels: 'Alsof ik een moord...

KNVB schorst DOVO-back Lars Middelwijk voor acht duels: ‘Alsof ik een moord heb gepleegd’

De tuchtcommissie van de KNVB heeft DOVO-linksback Lars Middelwijk een stevige schorsing opgelegd. Aanleiding was zijn overtreding op tegenstander Nicky Eekhout van ODIN ’59.

- Advertentie -

Middelwijk ging op het been staan van Eekhout en gaf vervolgens de verhaal halende tegenstander een duw. De DOVO-speler stelt in het AD: ,,Ik maakte een overtreding. Toen hij op de grond was gevallen, lag-ie onder mij en toen stapte ik op zijn been. Maar dat ging per ongeluk. Vervolgens kwam een speler op mij af sprinten alsof-ie me ging vermoorden. Het is gewoon puur mijn reactie geweest dat ik hem van mij af heb geduwd. Toen ik in de bus zat, las ik overal dat ik door het lint was gegaan, dat het zwart werd voor mijn ogen en dat ik om mij heen heb geslagen. Alsof ik een moord heb gepleegd, of zo. Het is allemaal veel erger gemaakt dan het is.”

De aanklager van de KNVB deed Middelwijk een schikkingsvoorstel van acht duels. ,,Vijf omdat ik op iemands been heb gestaan en nog eens drie omdat ik iemand heb weggeduwd. Achteraf gezien had ik mijzelf moeten laten vallen en was hij eraf gegaan. Ik heb die jongen die op me af kwam rennen dinsdag benaderd en hem gevraagd of hij me wilde helpen, zodat ik in beroep kan gaan. Anders maakte ik geen schijn van kans en kreeg ik er misschien alleen maar meer wedstrijden bij. Hij wilde totaal niet meewerken.”

Middelwijk werd in eerste instantie verboden om zijn verhaal te doen in de media. Toen hij dat maandag toch deed, kreeg hij een geldboete van de Veenendaalers. Inmiddels heeft de vleugelverdediger toestemming om zijn verhaal te doen.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES