maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'KNVB schold schuld Magreb '90 kwijt in ruil voor switch'

‘KNVB schold schuld Magreb ’90 kwijt in ruil voor switch’

De switch van Magreb ’90 van de Derde Divisie Zondag naar Zaterdag lijkt, zoals reeds sterk vermoed werd, inderdaad te zijn ingegeven door financiële motieven. Volgens RTV Utrecht heeft de KNVB een schold van de club bij de bond kwijtgescholden in ruil voor het switchen van speeldag.

Niet afbetaald
Dat valt af te leiden uit de antwoorden van voorzitter Klein tegenover de regionale omroep. Klein bevestigt dat Magreb ’90 vorig seizoen een schuld had bij de voetbalbond. Hij erkent ook dat de club nu geen schuld meer heeft bij de KNVB. ,,Want als je een schuld hebt bij de KNVB, mag je geen wedstrijden spelen.” Veelzeggend is echter het antwoord van Klein dat Magreb ’90 de schuld niet heeft afbetaald. De omroep maakt daaruit op dat de KNVB de schuld dus moet hebben kwijtgescholden in ruil voor het switchen van speeldag.

Belastingdienst
Onduidelijk is hoe hoog het bedrag is dat de Utrechtse club nog schuldig was aan de bond. De KNVB wil niet reageren op de onthulling. Overigens zijn de financiële problemen bij Magreb ’90 nog niet opgelost. Een vordering van de Belastingdienst, naar verluidt circa een klein half miljoen, hangt als een zwaard van Damocles boven de Derde Divisionist. Op korte termijn wordt duidelijkheid verwacht van de fiscus over de uiteindelijke hoogte van de vordering, nadat Magreb tegen de eerdere vordering in beroep ging.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD