Volg ons

KNVB

KNVB reageert: ‘Voetbal is geen brandhaard’

KNVB reageert: ‘Voetbal is geen brandhaard’

De KNVB wacht af welke maatregelen de regering vanavond bekendmaakt tijdens de persconferentie. Verwacht wordt dat alle amateursport boven de 18 jaar verboden wordt.

In het AD is een standpunt van de voetbalbond te lezen: ,,Wij hebben de overheid gevolgd gedurende de gehele coronapandemie, want zij baseren zich op experts op dit gebied die wij niet in huis hebben. Elk weekend worden er 30.000 wedstrijden gespeeld. Ondanks een aantal coronagevallen en spelers die uit voorzorg in quarantaine moesten, is het overgrote deel van de geplande wedstrijden gespeeld. Sommige clubs gingen er vanuit dat de eerder aangekondigde maatregelen slechts drie weken zouden duren en wilden de competitie tijdelijk stilleggen. Maar de garantie dat het bij drie weken blijft is er niet, zeker niet nu de coronacijfers zijn gestegen.”

,,Bij andere clubs viel het voetballen zonder bezoekers en zonder kantine-inkomsten zwaar. Daar hebben we uiteraard veel begrip voor. Toch zien wij graag dat er wordt gevoetbald. Met 1,2 miljoen voetballers in Nederland zijn besmettingen onvermijdelijk, maar het voetbal is duidelijk geen brandhaard gebleken. Besmettingen vinden vooral elders plaats. Bij het voetbal is men in de buitenlucht en sporten heeft een goede invloed op de weerstand van mensen. Ook is het een gezonde uitlaatklep voor met name de jeugd die nu weinig kanten op kan. Daarom willen wij doorvoetballen zo lang dit veilig kan.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over KNVB