woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlUitgelichtKNVB reageert op nieuwe coronamaatregelen

KNVB reageert op nieuwe coronamaatregelen

Tijdens de persconferentie van het nieuwe kabinet werden versoepelingen bekendgemaakt waardoor er weer amateurvoetbal mogelijk is. Logischerwijs reageerde de KNVB verheugd.

,,We zien het voor iedereen opengooien van de sportbeoefening als een terechte beslissing van het nieuwe kabinet. Sporten stimuleert de gezondheid en de geestelijke en lichamelijke weerstand, en dat is juist hard nodig tijdens een pandemie”, schrijft de voetbalbond op haar website in een statement. ,,Iedereen kan vanaf morgen weer op de eigen club onderling normaal voetballen en trainen. Maar de volgende stap moet het hervatten van de competities eind januari of begin februari zijn. Daar zetten we op in. (..) We brengen de scenario’s voor het vervolg van de competities verder in kaart en komen hier na het volgende meetmoment van het kabinet op terug. Dit staat nu gepland op 25 januari.”

Met de huidige maatregelen blijft publiek vooralsnog niet toegestaan. De KNVB hoopt dat ook snel weer toeschouwers welkom zijn: ,,De eerstvolgende stap van het kabinet zou ook moeten zijn dat zij weer toeschouwers langs de lijn en in de stadions toestaan. Dat perspectief mist nu, terwijl financieel gezien de rek er volledig uit is bij de clubs.”

De gehele verklaring is te vinden op de KNVB website.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD