vrijdag, december 3, 2021
HomeUitgelichtKNVB protesteert tegen coronamaatregelen mbt QR-code

KNVB protesteert tegen coronamaatregelen mbt QR-code

De KNVB heeft in een statement haar teleurstelling en afkeuring uitgesproken over de dinsdagavond afgekondigde coronamaatregelen, die voor een ieder boven de 18 jaar een QR-code/coronapas noodzakelijk maakt om te mogen trainen, spelen, wedstrijden te kijken of de kantine te bezoeken.

In een open brief vraagt de voetbalbond de KNVB om het amateurvoetbal te vrijwaren van de QR-verplichting. ,,‘Den Haag’ onderkent opnieuw de kracht van de sport niet en daarmee positieve invloed die het heeft op de gezondheid en de gezondheidszorg. Dat is teleurstellend, juist tijdens een pandemie. Voetbal is bovendien veilig. Het aantal langere contactmomenten is minimaal en voor het veldvoetbal bevindt men zich in de frisse buitenlucht. Er zijn dan ook geen coronabrandhaarden bekend die de oorsprong op het voetbalveld hadden”, schrijft de KNVB.

Bovendien zijn de aangekondigde maatregelen voor amateurclubs praktisch onuitvoerbaar: ,,Los van het gezondheidsaspect, zijn de plannen van het kabinet voor het amateurvoetbal ook praktisch gezien onuitvoerbaar. Vrijwilligers zijn goud waard maar ook schaars. Waar ga je vrijwilligers vandaan halen die zeven dagen per week QR-codes gaan controleren bij alle sporters en bezoekers op een accommodatie? In andere sectoren werken professionals die bij de (enige) toegang bezoekers kunnen controleren, wij hebben vrijwilligers die hetzelfde zouden moeten doen voor een heel open sportcomplex met vaak meerdere ingangen. Het amateurvoetbal heeft met alle coronamaatregelen meebewogen maar dit is gewoon een brug te ver en niet handhaafbaar. De termijn waarop de maatregel ingaat, komend weekend, is helemaal onhaalbaar. Krijgen verenigingen die deze stap niet (tijdig) kunnen nemen dan een boete? Het leidt allemaal tot grote onrust en trekt een zware wissel op verenigingen, vrijwilligers en voetballers.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS