woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKNVB: 'Promotieplicht blijft gewoon van kracht'

KNVB: ‘Promotieplicht blijft gewoon van kracht’

Er is geen sprake van dat de promotieplicht voor de kampioen van de Tweede Divisie naar de Jupiler League van de baan is. Dat stelt een woordvoerder van de voetbalbond tegen VI.

Rigide
,,De promotie/degradatieregeling blijft gewoon van kracht. we willen alleen goed in kaart brengen waar de eventuele problemen liggen en zien hoe we daarmee om moeten gaan. Niet te rigide vasthouden aan voorwaarden”, aldus de zegsman.

Ruimte ingeperkt
Dat vrij harde statement staat enigszins haaks op de inhoud van de brief die de KNVB deze week aan clubs in de Tweede Divisie stuurde. Daarin leek de voetbalbond juist ruimte te bieden aan clubs die niet willen promoveren: ,,De promotieplicht blijft in principe gelden, tenzij het bijvoorbeeld om financiële redenen onverantwoord is om de stap naar het betaalde voetbal te zetten. Promotie mag niet tot gevolg hebben dat het voortbestaan van de clubs of een goed verloop van de competitie in de eerste divisie in gevaar komt.”

Knelpunten
In januari wil de KNVB met clubs die mogelijk zicht hebben op promotie om tafel om over de voorwaarden en knelpunten te praten. Daarbij gaat het om zaken als de financiën, het aantal contractspelers, de accommodatie en de speeldag aan de orde. Volgens VI zal dit seizoen dezelfde promotieregeling gelden als vorig seizoen, toen Jong AZ als kampioen de stap zette naar de Jupiler League.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD