maandag, december 6, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKNVB presenteert speelschema's Derde Divisie Zaterdag en Zondag

KNVB presenteert speelschema’s Derde Divisie Zaterdag en Zondag

Het speelschema van de Derde Divisie is zaterdagmiddag bekend gemaakt door de KNVB. In Zeist kwamen de amateurclubs bijeen om het speelschema van het eerste seizoen van de Derde Divisie te aanschouwen. De aftrap van het seizoen 2016-2017 vindt plaats in het weekend van 13 en 14 augustus.

Derde Divisie Zaterdag

Op zaterdag 13 augustus gaat de bal voor het eerst rollen in de Derde Divisie. De eerste wedstrijden worden gespeeld om 14.30 uur en 15.00 uur. Er zullen in de Derde Divisie Zaterdag een aantal derby’s gespeeld worden. De eerste wordt al gespeeld op 27 augustus, als ONS Sneek en Harkemase Boys tegenover elkaar staan. Op 24 september treffen IJsselmeervogels en Huizen elkaar voor het eerst in de Derde Divisie en op 8 oktober werken Quick Boys en FC Rijnvogels hun derby af. Op 5 november is het vervolgens de beurt aan Quick Boys en Rijnsburgse Boys.

De laatste speelronde wordt gespeeld op 13 mei 2017. Die slotronde ziet er als volgt uit: DVS’33 – Scheveningen, Rijnsburgse Boys – Capelle, Jong FC Groningen – FC Lisse, Harkemase Boys – Rijnvogels, Quick Boys – IJsselmeervogels, ASWH – Jong Almere City, ODIN’59 – Huizen, Jong FC Volendam – ONS SNeek, SteDoCo – VVOG.

De eerste speelronde in de Derde Divisie Zaterdag:
Capelle – ODIN’59
FC Lisse – Quick Boys
FC Rijnvogels – VVOG
DVS’33 – Jong FC Volendam
IJsselmeervogels – SteDoCo
Jong Almere City – Rijnsburgse Boys
Huizen – Harkemase Boys
ONS Sneek – ASWH
Scheveningen – Jong FC Groningen

Klik HIER om Het volledige speelschema van de Derde Divisie Zaterdag 2016-2017 te bekijken

Derde Divisie Zondag

De Derde Divisie Zondag gaat niet op zondag van start, maar opvallend genoeg op zaterdag 13 augustus. Jong FC Den Bosch speelt thuis tegen OJC Rosmalen en Jong Achilles’29 tegen Magreb’90. De aftrap is om 18.00 uur. De overige zeven wedstrijden van de eerste speeldag worden wel gewoon op zondag gespeeld, met gelijk een eerste derby: Quick’20 ontmoet HSC’21.

De eerste speelronde in de Derde Divisie Zondag:
Jong FC Den Bosch – OJC Rosmalen (zaterdag)
Jong Achilles’29 – Magreb’90 (zaterdag)
Hercules – Jong De Graafschap
Quick’20 – HSC’21
Be Quick 1887 – Juliana’31
EVV – HBS
JVC Cuijk – De Dijk
OFC – Westlandia
UDI’19 – Dongen

Klik HIER om het volledige speelschema van de Derde Divisie Zondag 2016-2017 te bekijken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS