zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlUitgelichtKNVB presenteert routekaart (en durft nog steeds niets te beslissen)

KNVB presenteert routekaart (en durft nog steeds niets te beslissen)

De KNVB heeft haar routekaart gepresenteerd waarin het de mogelijke scenario’s voor de rest van dit seizoen schetst. Maar hoewel zowel het demissionaire kabinet, het OMT en het RIVM geen enkele twijfel hebben over de naderende derde golf, wil de KNVB nog niet accepteren dat het huidige seizoen klaar is.

In de routekaart schuift de bond de beslissing opnieuw voor zich uit. Door voor de voorbereidingstijd van slechts 4 a 5 weken in te ruimen, zou volgens de KNVB nog de eerste seizoenshelft uitgespeeld kunnen worden wanneer de regering besluit dat vanaf 10 maart weer in groepsverband getraind zou mogen worden. Dat druist in tegen de waarschuwing van veel trainers, die na de maandenlange onderbreking zeker zes tot acht weken nodig hebben om hun selectie wedstrijdfit te krijgen. Bij een kortere voorbereiding, vrezen zij een golf van blessures.

De KNVB stelt uiterlijk op 10 en 11 april te willen aanvangen met het uitspelen van de eerste seizoenshelft, mochten de maatregelen dat toelaten. Buiten de Zeister bossen is er niemand die daar nog in gelooft, aangezien het OMT en medici juist verwachten dat medio maart de derde golf in zijn volle hevigheid is losgebarsten.

Eerder deze week kwam de KNVB al op de proppen met de Regio Cup: lokaal en regionaal georiënteerde alternatieve competities. Een initiatief dat de weken ervoor echter al door vrijwel alle clubs zelf was opgetuigd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD