zaterdag, december 10, 2022
Voetbal247.nlKNVBKNVB overweegt 'generaal pardon'

KNVB overweegt ‘generaal pardon’

Vanwege de lange coronaonderbreking overweegt de KNVB een ‘generaal pardon’. Daarmee zouden opgelegde en doorlopende straffen met betrekking tot ‘uitsluiting’ en ‘functieontzegging’ in het amateurvoetbal geschrapt worden om zo iedere speler / staflid met een schone lei aan het nieuwe seizoen te laten beginnen. Dat meldt Tubantia.

De overweging van de voetbalbond komt na een initiatief van voetbalclub Grol, dat een beroep deed op de KNVB om alle lopende schorsingen te schrappen: ,,Zodat er een ‘herstart met het voetbalhart’ komt na de lange coronaperiode. Iedere voetballer zou de nieuwe competitie met een schone lei kunnen starten. Dit kan een positieve maatregel van de KNVB zijn om het verlies van leden na de coronaperiode te beperken.”

„Geschorste spelers hebben hun straf eigenlijk uitgezeten, zij konden er niets aan doen dat er zolang geen wedstrijden mochten worden gespeeld”, stelt de Achterhoekse club. 

Volgens de regionale krant werkt de KNVB inderdaad aan een generaal pardon en wordt in juni duidelijkheid verwacht.  

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS