dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieKNVB ontzenuwt onrust: zaterdagclubs hoeven niet op zondag

KNVB ontzenuwt onrust: zaterdagclubs hoeven niet op zondag

Mocht er in de toekomst omwille van de evenredige verdeling van beloftenteams een zaterdagclub ingedeeld worden in een zondagdivisie, dan hoeft deze niet op zondag te spelen. Dat laat de KNVB desgevraagd aan Voetbal247.nl weten. Zondagclubs zullen dan noodgedwongen enkele duels op zaterdagavond moeten spelen.

Zondagclubs op zaterdag
Indien de situatie zich voordoet dat een zaterdagclub terecht komt in bijvoorbeeld de Derde Divisie Zondag, dan zal deze vereniging zowel haar thuis- als uitwedstrijden spelen op zaterdagavond om 18.00 uur, stelt de voetbalbond in een reactie. Dat heeft echter ook als consequentie dat vanwege een eerlijk competitieverloop de laatste twee speelrondes in de zondagdivisie in dat geval in zijn geheel op zaterdagavond om 18 uur gespeeld zullen worden.

Recht op zaterdag te spelen
Een woordvoerder van de KNVB stelt naar aanleiding van de eerdere publicatie door deze site: ,,Het klopt dat er een of meerdere zaterdagclubs in de zondagcompetitie (derde divisie) terecht kunnen komen. Dat komt doordat de beloftenteams evenredig verdeeld moeten worden en we afhankelijk zijn van de degradatie uit de tweede divisie. Wat we dan doen is eerst het gesprek met de clubs aangaan om de indeling gezamenlijk te bepalen. Als het echter nodig is, wordt een zaterdagclub door ons ingedeeld in de zondagdivisie. En, dit is belangrijk: de zaterdagclubs behouden gewoon het recht om op zaterdag te spelen, zowel de uit- als de thuiswedstrijd (zaterdag 18.00 uur). Dat betekent voor de laatste twee speelrondes, die gelijktijdig worden afgewerkt, dat alle wedstrijden op zaterdag worden gespeeld.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD