dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlOverig amateurvoetbalKNVB mogelijk voor rechter gedaagd vanwege afschaffen 'beslissingswedstrijd'

KNVB mogelijk voor rechter gedaagd vanwege afschaffen ‘beslissingswedstrijd’

Uitgerekend in de beslissende fase van het seizoen kan een mogelijke rechtszaak tegen de KNVB wel eens verstrekkende gevolgen hebben. Tweedeklasser Hellevoetsluis overweegt serieus de voetbalbond voor de rechter te dagen, omdat het tijdens het seizoen besloot om een eventuele beslissingswedstrijd af te schaffen wanneer clubs gelijk eindigen, meldt VoetbalRotterdam.nl.

Spelregels tijdens het seizoen veranderd
Hellevoetsluis beklaagt zich over het feit dat pas in december 2017 volgens de club is besloten dat het doelsaldo bepalend is, wanneer clubs gelijk eindigen. In het verleden werd dan een beslissingswedstrijd gespeeld, onder meer toen Spakenburg en GVVV evenveel punten haalden in de Topklasse.

Doelsaldo
Hellevoetsluis is met BVCB verwikkeld in een strijd om het kampioenschap, waarbij BVCB een veel beter doelsaldo heeft. De Rijnmondse club zal, afhankelijk van het resultaat in de laatste speelronde, zich eerst wenden tot de KNVB om eventueel een beslissingswedstrijd af te dwingen. Mocht de voetbalbond dat afwijzen, dan overweegt de club naar de rechter te stappen. Mocht de rechter het eens zijn met Hellevoetsluis dat de spelregels niet gedurende het seizoen veranderd hadden mogen worden, dan heeft dat ook mogelijk grote consequenties voor de degradatiestrijd in veel divisies en klassen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD