maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlKNVBKNVB maakt statement op Malieveld: 'Bewegen is gezond'

KNVB maakt statement op Malieveld: ‘Bewegen is gezond’

De KNVB heeft maandagochtend een statement gemaakt richting de politiek in Den Haag om meer ruimte te geven aan haar 1,2 miljoen leden om te kunnen sporten. Met 3000 shirts van amateurclubs werd het woord ‘STIL’ gevormd.

Met de ludieke shirtactie wil de voetbalbond aandacht vragen voor de situatie van het amateurvoetbal, dat sinds 13 oktober stil is komen te liggen: ,,Ruim 600.000 volwassen amateurvoetballers staan stil. Zij zitten al maandenlang thuis terwijl sporten en bewegen juist zo hard nodig zijn voor hun gezondheid en weerstand. Een teamsport is een effectief middel in de strijd tegen maatschappelijke problemen zoals bewegingsarmoede, overgewicht en eenzaamheid”, stelt KNVB-directeur Jan-Dirk van der Zee op de site van de bond.

,,Veldvoetbal is veilig in de buitenlucht, maar dit mag slechts in groepjes van vier of eerder zelfs twee. Dat is voor een team nauwelijks te doen, laat staan week in week uit vol te houden. Jeugdteams mogen binnen de eigen vereniging trainingspotjes spelen maar raken dit na twee maanden ook wel beu. Dat blijft niet zonder gevolgen. Veel Nederlanders zijn vanwege de coronamaatregelen minder gaan sporten of hier zelfs helemaal mee gestopt, blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van NOC*NSF.”

Hij doet een oproep aan het kabinet: ,,Wij willen dat volwassenen weer als team kunnen trainen. Veilig in de buitenlucht, met onderling 1,5 meter afstand en de kantines en kleedkamers dan nog even dicht. Laat jeugd lokaal wedstrijden spelen, een zogenaamde ‘fietscompetitie’. Dat geeft ze weer een impuls om te blijven sporten terwijl de reisbewegingen minimaal blijven.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD