woensdag, maart 3, 2021
Home Competities Derde Divisie KNVB maakt criteria bekend waarop promoverende clubs worden bepaald

KNVB maakt criteria bekend waarop promoverende clubs worden bepaald

De KNVB heeft bekend gemaakt hoe wordt besloten welke clubs mogen promoveren wanneer in de bovenliggende competitie ruimte is voor aanvulling. Het meest opvallende is dat de voetbalbond van elke klasse een fictieve ranglijst samenstelt, waarbij het aantal behaalde punten wordt gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden.

- Advertentie -

Het gemiddeld aantal behaalde punten per wedstrijd zorgt vervolgens voor een ‘fictieve ranglijst’. Clubs die bovenaan die ranglijst eindigen, hebben het meeste recht op promotie, zo maakt de KNVB bekend.

Mochten meerdere clubs met hetzelfde gemiddelde bovenaan staan, dan wordt naar andere criteria gekeken, te weten:

– Is het gemiddeld aantal behaalde punten tussen twee of meer teams gelijk, dan is het gemiddelde doelsaldo doorslaggevend (het aantal doelpunten ‘vóór’ verminderd met het aantal doelpunten ‘tegen’ gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden) voor de plek op de fictieve ranglijst;

Ten derde is bepalend: Is het gemiddelde doelsaldo tussen twee of meer teams gelijk, dan is het gemiddeld aantal vóór gescoorde doelpunten doorslaggevend (het aantal vóór gescoorde doelpunten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden) voor de plek op de fictieve ranglijst;

Als laatste wordt eventueel gekeken naar: Is het gemiddeld aantal vóór gescoorde doelpunten tussen twee of meer teams gelijk, dan beslist het lot voor de plek op de fictieve ranglijst.

Bovenstaande is vooral interessant voor diverse Hoofdklassers, die hun zinnen hebben gezet op promotie naar de Derde Divisie, waar naar verwachting mogelijk zes plekken op te vullen zijn.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES