woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlKNVBKNVB legt zich nog niet neer bij schrappen Regio Cup

KNVB legt zich nog niet neer bij schrappen Regio Cup

De KNVB blijft hoop houden dat er in het voorjaar nog wedstrijden in de Regio Cup gespeeld kunnen worden. In een verklaring stelt de voetbalbond dat het in gesprek gaat met de regering om lokale wedstrijden toch eerder mogelijk te maken.

,,De KNVB is met de Rijksoverheid in gesprek of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld. Bovendien werd dinsdagavond aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen ook eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. (..) De visie van de KNVB is altijd om alle opties open te houden en niet zelf onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden uit te sluiten”, schrijft de KNVB op haar website.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: ,,Voor ons en onze achterban is het ‘openingsplan’ nog niet op alle onderdelen helder. Dat wordt nu nader onderzocht. Terrassen en detailhandel gaan in elk geval met de eerste versoepelingen mee, de sport moet dan nog twee weken wachten. Terwijl sporten juist bijdraagt aan de gezondheid en weerstand. Bovendien vinden besmettingen niet of nauwelijks in de buitenlucht plaats, wat nog meer pleit voor de buitensport en het voetbal.” 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD