maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlTweede DivisieNieuwsKNVB laat beloftencompetitie in de soep lopen

KNVB laat beloftencompetitie in de soep lopen

Het uitstellen van de instroming van meer beloftenteams in de Tweede en Derde Divisie bezorgt de KNVB de nodige hoofdbrekens. Doordat de voetbalbond niet kordaat heeft gehandeld bij de indeling van de beloftencompetities, is opnieuw ongelijkheid ontstaan in twee divisie. Daarover schrijft het Brabants Dagblad.

Ongelijkheid
In plaats van komend seizoen twee beloftencompetities te hebben met acht Jong-teams, is door onzorgvuldig handelen van de KNVB nu de situatie ontstaan dat de ene competitie zeven teams telt en de ander negen. Eerder resulteerde de regelgeving vanuit Zeist er ook al in dat in de Derde Divisie ongelijkheid ontstond, waarbij op zaterdag vijf beloftenteams waren ingedeeld en op zondag slechts één. Door de ruil van Jong Vitesse en Magreb ’90 werd die verhouding iets gewijzigd naar 4 om 2.

Beslissingswedstrijd
De ongelijke beloftencompetitie is het gevolg van gedoe rond RKC en Heracles Almelo. Beide teams waren eind vorig seizoen in de race om promotie naar de sterkste beloftencompetitie, maar omdat Heracles niet wilde instromen in de voetbalpiramide, zagen de Almeloërs af van de beslissingswedstrijd tegen RKC om een plek in de sterkste poule en trokken hun Jong-team terug uit de competitie. Toen echter een streep door de instroming van beloftenteams ging, meldde Heracles zich opnieuw bij de KNVB om weer deel te nemen aan de beloftencompetitie.

Kort geding
De voetbalbond deelde Heracles in in de sterkste poule en RKC in de (op papier) zwakste. Daar gingen de Waalwijkers echter niet mee akkoord, omdat Heracles eerder had afgezien van de beslssingswedstrijd. RKC daagde de KNVB in een kort geding voor de rechter om haar plek in de sterkste poule op te eisen, maar een dag voor de zaak zou voorkomen zag de voetbalbond vermoedelijk in dat het de zaak van RKC zou gaan verliezen. De KNVB besloot dan maar zowel RKC als Heracles in te delen in de sterkste poule, die nu 9 teams telt. De zwakkere poule herbegt daardoor slechts 7 teams.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD