Volg ons

Uitgelicht

KNVB komt met statement over voetballen gedurende nieuwe maatregelen

KNVB komt met statement over voetballen gedurende nieuwe maatregelen

Zoals maandagavond en dinsdagochtend reeds doorsijpelde, ziet de KNVB geen aanleiding om de competitie tijdelijk stil te leggen in het topamateurvoetbal. Zojuist bracht de voetbalbond daarover een statement naar buiten.

,,Het belangrijkste is dat er gesport kan blijven worden, voor de sport, voor de clubs en voor de spelers. Het is namelijk veilig en verantwoord om te voetballen. Dat vindt niet alleen de KNVB, dat vinden NOC*NSF en alle sportbonden in Nederland. Bewegen is gezond en belangrijk in deze tijd”, schrijft de KNVB op haar website. ,,De belangenverenigingen van de Tweede en Derde Divisie (CVTD), het Centraal Orgaan Hoofdklassen (COH) en de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) onderschrijven het belang van het blijven voetballen.”

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, benoemt nu wel de pijn voor veel clubs: ,,We zijn blij dat we kunnen blijven voetballen, maar dit heeft wel enorme financiële consequenties voor de clubs en doet het verenigingsleven onwijs veel pijn. We ontkomen helaas niet aan deze maatregelen.”

Opvallend is wel dat de KNVB ervan uit gaat dat er over drie weken weer met publiek gespeeld kan worden en de kantines heropend kunnen worden: ,,We gaan ervan uit dat als iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt, de sportparken en kantines over drie weken weer veilig open kunnen gaan voor publiek.”

,,Het wegvallen van inkomsten uit publiek en kantines zullen sportverenigingen veelal niet zonder verlies kunnen opvangen. We gaan daarom samen met NOC*NSF snel met de overheid in gesprek over de benodigde compensatie voor onze verenigingen. We gaan in dat overleg na of het derde steunpakket voldoende zal zijn voor de sportwereld, of dat er extra steun nodig is voor verenigingen”, besluit de bond op haar website.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht