donderdag, februari 25, 2021
Home KNVB KNVB komt met 'Plan B' voor 'coronaproof' voetbal

KNVB komt met ‘Plan B’ voor ‘coronaproof’ voetbal

De KNVB komt volgende week met zogenaamd ‘plan B’ waarmee het een ‘coronaproof voetballandschap’ wil verzekeren. Dat kondigt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de voetbalbond aan in zijn column.

,,Het is tijd voor duidelijkheid en een nieuw perspectief. Willen we de unieke Nederlandse sportinfrastructuur met het voetballandschap behouden, dan moet er snel een ander vooruitzicht geboden worden. Weer voetballen, zoals voetballen bedoeld is. Hiertoe komen wij volgende week met Plan B, een Corona-proof voetballandschap. Daarnaast is er nog meer noodsteun nodig tot in ieder geval het einde van dit jaar”, schrijft Van der Zee. Vanuit Zeist wordt dus nadrukkelijk naar Den Haag gekeken.

Van der Zee zegt te constateren dat veel clubs het water tot aan de lippen staat, niet alleen financieel: ,,Het zal in de huidige situatie niemand verbazen dat we bij de KNVB voor het eerst merken dat ondanks het enorme aanpassingsvermogen de rek eruit is bij verenigingen. Steeds vaker speelt de vraag: hoe gaan we onze leden behouden? Liet je tot en met de zomer je club niet in de steek, nu komen de opzeggingen binnen. Het is tijd voor duidelijkheid en een nieuw perspectief.”

Hoewel premier Mark Rutte tijdens het aankondigen van de ‘gedeeltelijke lockdown’ duidelijk aangaf dat het de regering vooral te doen is om de reisbewegingen van mensen te beperken, zegt Van der Zee niet helemaal te begrijpen waarom sommige andere sportactiviteiten in de omgeving van mensen wel mogen: ,,Het frustreert en demotiveert miljoenen buitensporters. Die snappen niet dat je binnen wel mag fitnessen met dertig personen, maar normaal trainen in de frisse buitenlucht er niet bij is. In plaats daarvan mag er alleen nog maar getraind worden in groepjes van vier personen.”

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments