Volg ons

Uitgelicht

KNVB komt met nieuwe regels om zwart geld uit te bannen

KNVB komt met nieuwe regels om zwart geld uit te bannen

De KNVB wil komt met nieuwe regels die ervoor moeten zorgen dat het zwart geld en de inmenging van criminele geldstromen wordt uitgebannen. Dat schrijft het AD.

Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg blijkt dat één op de acht amateursportverenigingen de afgelopen twee jaar geconfronteerd is met ‘serieus te nemen signalen die kunnen wijzen op criminele inmenging’. In het AD worden OFC Oostzaan, Magreb ’90 en zaalvoetbalclub ’t Knooppunt als voorbeelden genoemd.

Nieuwe regels moeten zwart geld en criminele inmenging bij de amateurs uitbannen. Zo is het voornemen dat per 1 januari het verboden is dat amateurspelers betaald krijgen door derden of meer betaald krijgen dan een belastingtechnisch toegelaten onkosten- of vrijwilligersvergoeding. Dat moet ervoor zorgen dat alleen echte amateurspelers overblijven en contractspelers die met verenigingen spelerscontracten hebben die geregistreerd zijn door de KNVB.

De voetbalbond beseft naar eigen zeggen wel dat het controleren heel lastig is: ,,De afspraken zijn op basis van ‘high trust, high penalty’: komen we erachter dat sprake is van overtreding dan zijn de sancties niet mals. Je moet dan denken aan verplichte degradatie en schorsing voor lange tijd van spelers”, stelt bestuurssecretaris Mark Boetekees van de KNVB. De KNVB gaat jaarlijks steekproeven doen.

Om slagvaardiger op te kunnen treden gaat de KNVB intensiever samenwerken met onder meer de Belastingdienst.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht